lauantai 9. tammikuuta 2016

Will You Buy Me a House of Gold?


"And life turns plans up on their head
I will plan to be a bum
So I just might become someone."
Piirustus Twenty One Pilots -yhtyeen kappaleen "House of Gold" ja sen musiikkivideon inspiroimana. Saa antaa palautetta tai vaikka ehdottaa jotakin piirustusaihetta.

Uusi vuosihan tässä on jälleen käynnistynyt ja monet tekevät lupauksia ja suunnitelmia paremman elämän aloittamisesta. Minulla lupausten tekeminen ei ole koskaan toiminut. Olen ainoastaan onnistunut rikkomaan ne kerran toisensa jälkeen, ja hyvien aikeiden haamut ovat vain jäänet ympärilleni leijumaan muistattaen epäonnistumisista. Siksi en ole muutamana viime uutena vuotena luvannut mitään. Korkeintaan, että yritän tehdä jotain paremmin kuin ennen, eikä muutokseen sitä paitsi tarvita kalenterivuoden käännöskohtia, sen voi tehdä milloin vain. Joku väitti, että aika on illuusio, mutta en mene siitä väittelemään, kun en mitään tiedä, mutta olkoon vaikka niinkin.

Joka tapauksessa elämä tosiaan tuntuu kääntävän suunnitelmat ja hyvät aikeet ihan nurin niskoin. Akateeminen urani otti kaikista suunnitelmista huolimatta ison kolhun, kun joku hammasratas aivoissani alkoi lyödä tyhjää niin että vinkuna vaan kuuluu. Ennen koulu ei tuottanut mitään vaikeuksia, mutta yhtäkkiä löydänkin itseni ostamasta masennuslääkkeitä ja vetäytymästä sairaslomalle, kun en enää jaksakaan. Kaikenlaista voi yhtäkkiä tapahtua, mutta ehkä nyt tämän kuvitteellisen uuden alun, uuden vuoden alettua suunta olisi ylöspäin. Lähden kohti uutta lukukautta kuin musiikkivideon haamu, tuntien itseni puolikkaaksi siitä, mitä joskus olen saattanut olla - mutta hyräillen iloisten ukulelen sävelten tahdissa.

Kenties minäkin teen niin, kuin tässä kappaleessa lauletaan; suunnittelen ryhtyväni pummiksi ja ehkä minusta sitten tulee jotakin. Ehkä annan olla vaan, lakkaan yrittämästäkään, leijailen ja syleilen sisälläni kasvavaa mörköä, vaikka se on niin kovin kylmä, vetäydyn koteloon muuttuakseni jokin päivä perhoseksi ja saan leikkiä onnellista loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti