sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon biisi: Ghost Story


Charming Disaster: Ghost Story

Since the day they told me he was gone
Haunts me faithfully from dusk till dawn
Hear him whisper sweetly in my ear
Can’t you see we got a good thing here 
Tätä kappaletta rakastan suuresti. Yliluonnollisia elementtejä hieman poikkeavalla tavalla soveltavat tarinat ovat lähellä sydäntäni, tykkään lukea sellaisia ja kirjoittaa itse. Tässä kappaleessa jos missä on juuri sellainen tarina. Kuka sanoo, että kuoleman on oltava surullinen ja paha asia, loppu? Kuka sanoo, että kummitusten pitää aina olla pelottavia ja usein vaarallisiakin? Toki poikkeuksia näihin sääntöiin löytyy muitakin, mutta rakastan Charming Disasterin laulussaan kertomaa tarinaa ja sen huoletonta tunnelmaa. Vähän vinksahtaneet tarinat iskevät minuun muodossa kuin muodossa. Musiikkia kuunnellessa kiinnitän yleensä muutenkin paljon huomiota sanoihin.

Toisekseen tämä kappale rikkoo myös sitä kaavaa, jolla on kirjallisuushistoriassa pitkät perinteet, nimittäin sen, että uskoton nainen tuhoutuu lopulta, saa siis epäilemättä ansionsa mukaan. Ghost Story -biisin tarinahan on tiivistetysti seuraavanlainen: naisen rakastaja ja aviomies ovat ampuneet toisensa hengiltä, mutta pysyvät kummituksina naisen rinnalla rakastan tätä haudan takaa. Nainen on onnellinen, suruun ei ole aihetta, "Can’t you see we got a good thing here". Uskottomalle naiselle ei tässä tapauksessa siis tapahdukaan mitään pahaa, vaan päin vastoin hänestä tuleekin entistä onnellisempi ja asiat asettuvat hyviin uomiin. Vieläpä rikkoutuu se iänikuinen kolmiodraaman kaava, jossa aina sitten jännitetään, että kumman se nyt sitten valitsee. Valintaa ei tarvitse tehdä. 

Kappaleessa on myös tarttuva melodia ja ylipäätään minua suuresti ilahduttava tunnelma. Tämän biisin löysin Welcome to Nightvale -kuunnelman kautta, jonka 50. jakson sää-osiossa se kuultiin. Suosittelen myös kuunnelmaa erittäin lämpimästi, ei kannata pelästyä vaikka kuunteleminen olisi aluksi hankalaa. Minultakin meni jokunen jakso totutellessa seuraamaan ääneen luettua tarinaa. Nightvale on yksiä suurimpia suosikkejani tällä hetkellä.

2 kommenttia:

  1. Olipas mukavan erikoinen kappale ja tosi hyvin kirjoitit siitä, on mukava lukea pohdintojasi. Tykkään tosi paljon näistä sun viikon biisi-postauksista :) Tosi kiva saada uutta mielenkiintoista kuunneltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 ihanaa että tykkäät, ja on aina ihan huippua kuulla, jos joku on löytänyt uutta kuunneltavaa mun blogin kautta! <3

      Poista